098 212 715 | 051 855 855mojotok@mojotok.info

Održana E-biciklijada Punat-Vrbnik-Krk-Punat

Post 66 of 406

U subotu 26. lipnja održali smo petu „E-biciklijadu Punat-Vrbnik-Krk-Punat“. I ove godine cilj je bio promocija otočnog bike sharing sustava.

Učestvovalo je 40 biciklista vrlo velikog raspona u godinama. Najmlađi je imao 12, a najstariji 74 godine.

Kao i uvijek do sada sudionicima je sve bilo besplatno, a uputili smo ih i na besplatni parking.

Sve ovo postigli smo uz pomoć pokrovitelja: PGŽ-a, općine Punat i Vrbnik, Grada Krka, TZ-a Grada Krka, Punta i Vrbnika te Marine Punat, Ponikve eko otok Krk i DVD-a Krk.

Unatoč visokim temperaturama nije bilo odustajanja i svi sudionici su se na vrijeme prijavili,  a veliki broj njih je uz nas od prve biciklijade. Više od polovice sudionika bili su iz Slovenije i Slovačke, a sudjelovala je i voditeljica sa slovačke TV pa se nadamo promociji Krka i u Slovačkoj. Motivirani vodič Stjepan i ove godine se pobrinuo da svi ostanu u dobrom raspoloženju.

Pod pratnjom DVD-a i Ponikava krenuli smo put Vrbnika. Na žalost nekulturnih vozača ima uvijek i unatoč našoj pratnji često su nam se ubacivali u kolonu.

U Vrbniku na trgu Škujica dočekala nas je direktorica TZ-a gđa. Sanja Polonijo s voćem i vodom, prekontrolirale su se bicikle i krenuli smo put Garice. Na zahtjevnoj uzbrdici bilo je usporavanja, posustajanja ali svi su izgurali i izdržali do vrha. Radi velike vrućine i baterija koje su bile na kraju, a nekima i potrošene odlučili smo da se nećemo spuštati u centar Krka već smo ga prošli s gornje strane i nastavili prema Puntu po biciklističkoj stazi.

Na ručku u restoranu Marina okupilo nas se 44, kao i uvijek ručak je bio odličan, a presnac na kraju pravo iznenađenje.

Zadovljni sudionici uvijek su motivacija za planiranje biciklijade na novoj ruti.

Kako je bilo možete pogledati na linku E-biciklijada Punat-Vrbnik-Krk-Punat

Vrbnik 2021

Menu