098 212 715 | 051 855 855mojotok@mojotok.info

Udruga Moj otok

Udruga “Moj otok” osnovana je 8. ožujka 2011. godine.
Cilj nam je unapređenje kvalitete življenja realizacijom ekoloških projekata i organizacijom ekoloških, edukativnih i kulturnih aktivnosti, a prioriteti su nam zrak, voda, hrana, energija, održivi razvoj i zaštita okoliša.

Ne navodimo o kojem je otoku riječ jer gledajući s jednog otoka druge otoke ne možemo reći da i oni nisu naši. Otok je mjesto gdje smo se našli. To može biti naš stan, kuća, placa, naselje, neki određen otok, a gledajući na taj način jedan od najvažnijih otoka za sve nas je naš plavi planet – Zemlja, stoga ćemo baveći se našim otokom ujedno baviti i „otokom“ Zemlja.

„Nijedan čovjek nije otok, sasvim sam za sebe. Svaki je čovjek dio kontinenta, dio Zemlje … Smrt svakog čovjeka smanjuje mene jer sam obuhvaćen u čovječanstvu. I zato nikad ne pitaj kome zvono zvoni, Tebi zvoni.”

- Ernest Miller Hemingway -

Trebamo se probuditi, pokrenuti, učiniti nešto kako bi nama, a i budućim naraštajima bilo bolje. Javite nam se s vašim idejama, savjetima i pridružite nam se kako bi bili jači u tim nastojanjima.

Naša udruga je iznimno živa i aktivna civilna udruga koja konkretnim aktivnostima djeluje na slijedećim područjima provodeći praktične i učinkovite projekte:

  • Zamjena azbestnih krovova – edukacijom stanovnišva o štetnosti azbesta pridonosimo očuvanju zdravlja (uklanjamo izvor malignih oboljenja), a Hrvatsku pretvaramo u poželjniju turističku destinaciju.
  • Energetska učinkovitost – edukacija stanovništva o potrebi provođenja energetske učinkovitosti
  • Električni bicikli – popularizacija alternativnih oblika prijevoza i uvođenje električnih bicikala u turistička mjesta i na otoke
  • Sačuvajmo baštinu – cilj projekta je potaknuti sve vas koji imate starine da ih sačuvate
  • „Prodajmo hrvatsko!“ – povezivanje otočnih OPG-a radi lakšeg plasmana ekološki uzgojene hrane direktno iz vrta turistima na stol.

 

Menu