098 212 715 | 051 855 855mojotok@mojotok.info

Sačuvajmo baštinu

Project 28 of 28

Sačuvajmo baštinu – kreativne radionice

Zasigurno se na vašem tavanu, podrumu ili kojem drugom skorvitom mjestu krije neki komad namještaja koji čeka sretnija vremena. Stara stolica, stolić, noćni ormarić i sličan manji namještaj idealan je kandidat za restauriranje. Tko zna, možda pritom otkrijete i svoj novi hobi.

Ideja koja nas vodi u ovom projektu je potaknuti sve vas koji imate starine da ih sačuvate, dati vam primjer kako se s malo boje i truda i starome namještaju može vratiti život, a kao takav može itekako osvježiti prostor i dati mu nov karakter. Najvažnije od svega je to što takav namještaj ima priču, povijest i duh!

Radi sačuvanja baštine provodimo razne kreativne i praktične radionice izrade autohtonih slastica koje treba bolje prezentirati i ponuditi gostima u svakoj prilici, a neke od slastica mogu biti i suvenir kao i mediteransko bilje koje se koristi u izradi sapuna, šampona, svijeća, likera, slastica i sl.

Raspored radionica i prijave

Bozic od filca pps

10.12.2022. – kreativna radionica – Božićni ukrasi od filca

Na ovoj adventskoj radionici ćemo raditi anđeliće i jaslice od filca. Svi su dobro došli, i djeca i odrasli. Krojimo i izrezujemo filc, te ga oblikujemo u lijepe božićne ukrase. Za najmlađe, radimo i ukrase za bor od filca na drvenim štipaljkama.

Dva sata kreativne zabave!

Prijavite se na vrijeme!

Radionice će se održati u subotu od 17,00-19,00 sati u Centru za kulturu Grada Novalje.
SUDJELOVANJE NA RADIONICI JE BESPLATNO JER JE SUFINANCIRA GRAD NOVALJA.

Prijave do petak 09.12.2022.

T. 091/151-1100,
E. mojotok@mojotok.info

 

 

Zadnje novosti u projektu Sačuvajmo baštinu

Menu