098 212 715 | 051 855 855mojotok@mojotok.info

Sačuvajmo baštinu

Project 28 of 28

Sačuvajmo baštinu – kreativne radionice

Zasigurno se na vašem tavanu, podrumu ili kojem drugom skorvitom mjestu krije neki komad namještaja koji čeka sretnija vremena. Stara stolica, stolić, noćni ormarić i sličan manji namještaj idealan je kandidat za restauriranje. Tko zna, možda pritom otkrijete i svoj novi hobi.

Ideja koja nas vodi u ovom projektu je potaknuti sve vas koji imate starine da ih sačuvate, dati vam primjer kako se s malo boje i truda i starome namještaju može vratiti život, a kao takav može itekako osvježiti prostor i dati mu nov karakter. Najvažnije od svega je to što takav namještaj ima priču, povijest i duh!

Radi sačuvanja baštine provodimo razne kreativne i praktične radionice izrade autohtonih slastica koje treba bolje prezentirati i ponuditi gostima u svakoj prilici, a neke od slastica mogu biti i suvenir kao i mediteransko bilje koje se koristi u izradi sapuna, šampona, svijeća, likera, slastica i sl.

Raspored radionica i prijave

primorska kucica pps

29.07.2023. – kreativna radionica – Primorska kućica

Na drvenoj podlozi oslikati ćemo nebo. Zatim gradimo primorsko mjesto na naplavini. Oslikati ćemo kućice od gipsa, ukrasiti zelenilom, kokosovim vlaknima, školjkama…

Dva sata kreativne zabave!

Prijavite se na vrijeme!

Radionice će se održati u subotu od 19,30-21,30 sati u Mjesnom odboru Kornić.
SUDJELOVANJE NA RADIONICI JE BESPLATNO JER JE SUFINANCIRA GRAD KRK.

Prijave do petak 28.07.2023.

T. 091/151-1100,
E. mojotok@mojotok.info

 

 

Zadnje novosti u projektu Sačuvajmo baštinu

Menu