098 212 715 | 051 855 855mojotok@mojotok.info

Održana E-biciklijada Punat-Baška-Punat

Post 74 of 397

U subotu 20. lipnja održali smo četvrtu „E biciklijadu Punat-Baška-Punat“. Ove godine bila nam je namjera promovirati otočni bike sharing sustav. Učestvovalo je 34 biciklista vrlo velikog raspona u godinama, od 11 godišnjaka do 71 godišnjaka. Kao i uvijek do sada sudionicima je sve bilo besplatno, osim parkinga. To smo postigli uz pomoć pokrovitelja PGŽ-a, Općine Punat i Marine Punat.

Poslužilo nas je predivno vrijeme, fantastična i nabrijana ekipa, bilo je nekoliko obitelji, a motivirani vodič Stjepan sve je to uspio držati na okupu i u dobrom raspoloženju. Veliki broj sudionika uz nas je od prve biciklijade, a nekoliko stranaca od lani samo radi biciklijade je došlo i ove godine.

Okupili smo se na novouređenoj obali i nakon prijava sudionici su isprobali bicikle, neki čak i sumnjičavo, malo su se zagrijali i kolonica pod pratnjom DVD-a i Ponikava krenula je put Baške. Nakon uspona svima je prijala prva okrepa kod zipline-a i tamo smo okinuli svoju milenijsku fotku s pogledom na Bašku. Spuštanje je bilo zabavno ali na žalost nekulturnih vozača ima uvijek i unatoč našoj pratnji često su nam se ubacivali u kolonu.

U Baški ispred hotela Forza imali smo okrepu, napunili bicikle i krenuli laganini uzbrdo nazad prema Puntu. Kod Treskavca smo se svi skupili jer ipak nemaju svi istu biciklu i kondiciju ali volju imaju i to je najvažnije.

Na ručku u restoranu Marina okupilo nas se 40-ak, svi su s guštom pojeli prefini ručak, malo smo izmjenili dojmove i svi su se složili da su bicikle opravdale očekivanja i da će ovo iskustvo sigurno ponoviti.

Zadovljna i nasmiješena lica svih sudionika bila su nam dovoljna nagrada i motivcija da krenemo u planiranje jesenje biciklijade na novoj ruti.

Kako je bilo možete pogledati na linku E-biciklijada Punat-Baška-Punat

IMG-20200622-WA0023

Menu