098 212 715 | 051 855 855mojotok@mojotok.info

Prezentacija projekta “Kako uz poticaje zamjeniti azbestni krov”

Post 316 of 324

Prezentacija projekta “Kako uz poticaje zamjeniti azbestni krov”

 

17.01.2013

 

U organizaciji ŽK Rijeka Udruga Moj otok održala je 17. siječnja prezentaciju – Kako uz poticaje zamijeniti azbestni krov.

 

Nenad Maljković, predsjednik Udruge Moj otok govorio je o nastanku i cilju Udruge. Istaknuo je da se udruživanjem postiže okrupnjavanje nabave i posla, smanjenje cijena nabave i rada, stvaranje mogućnosti za dobivanje sredstava iz Fonda zaštite okoliša i energetsku učinkovitost, stvaranje mogućnosti za dobivanje sredstava od jedinica lokalne samouprave, povećanje izgleda za priljev dodatnih sredstava iz EU fondova, osiguranje pravilnog zbrinjavanja tog ekološki opasnog otpada, uz državni poticaj od 3,50 kune po kilogramu za ovlaštenog sakupljača otpada, očuvanje zdravlja, stvaranje ljepšeg ugođaja i pretvaranje Hrvatske u poželjnu turističku destinaciju. Smanjiti broj azbestnih krovova može se ostvariti edukacijom i animiranjem javnosti, udruživanjem i korištenjem raznih izvora financiranja. Posebno je istaknuta korist koja se postiže udruživanjem proizvođača, izvođača i krajnjeg korisnika. Posebno je bilo riječi poticajima koji stoje na raspolaganju, izvorima financiranja, kamatama na kredite koje nude pojedine banke, te pogodnostima koje mogu ostvariti kao članovi Udruge. Dat je i popis trgovačkih društava s kojima je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopio ugovor o prikupljanju, prijevozu i odlaganju građevinskog otpada koji sadrži azbest.

 

Udruga je u postupku osnivanja učilišta za krovopokrivače, čija kvalifikacija bi se upisivala u radne knjižice. Isto tako istaknuta su sva društva koja su uključena u akciju, koja su pokrovitelji ili sponzori, te sve medijske kuće koje prate tu akciju.

 

Prezentacija je bila namijenjena građevinarima, projektantima, trgovini građevinskim materijalom i pilanama s područja Primorsko goranske županije

 

Prezentacija projekta “Kako uz poticaje zamjeniti azbestni krov”

 

HGK 17-01-13 prezentacija

 

 

 

Menu