098 212 715 | 051 855 855mojotok@mojotok.info

Na otoku Krku 6 puta povećana zamjena azbestnih krovova

Post 287 of 313

Početkom djelovanja Udruge Moj otok i njezinih akcija/kampanja kako na otoku Krku tako i u Primorsko-goranskoj županiji višestruko se povećala zamjena azbestnih krovova tako da nam je to bio poticaj da krenemo dalje. Osim što smo dogovorili akciju/kampanju za Grad Rijeku u pregovorima je cijela Istarska županija, a Zagrebačka županija je upravo u tijeku. Iza toga predstoji nam Grad Zagreb.
Ovo je zasigurno najbrže rastuća ekološka akcija koja se trenutno dešava na našim prostorima, a do sada su provedene akcije/kampanje na otocima Krku x2, Cresu x2, Lošinju, HGK-u, u Gorskom kotaru u Gradu Delnice i Vrbovsko, na Liburniji u Gradu Opatiji, Vrbovcu, a u toku je grad Dugo Selo i Velika Gorica. Na jedanaest izuzetno posjećenih prezentacija bilo je više od 1200 posjetitelja koje smo upoznali s opasnostima od azbesta i potrebom njegovog ukanjanja iz životne okoline te da zamjenom azbestnih krovova pridonosimo očuvanju zdravlja (uklanjamo izvor malignih oboljenja) i stvaramo ljepši ugođaj, a Hrvatsku pretvaramo u poželjniju turističku destinaciju. Veliki dio do sada postignutog možete vidjeti na ovoj stranici tj. na našem webu www.mojotok.info, a kako nas prate mediji možete vidjeti isto tako na ovoj stranici pod http://mojotok.info/o-nama/mediji-o-nama/.
Do sada nam se pridružilo preko 50 donatora/podupiratelja u našm akcijama/kampanjama, a broj im svakim danom raste jer su našli kako osobni tako i društveni interes. Evo jedan pregled sakupljača azbesta koji nam se pridružio i dinamika njihovog sakupljanja azbesta na otoku Krku gdje se vidi povećanje sakuplanja u odnosu na 2011. godinu s time da je akcija počela drugom polovicom 2012. godine, a ovaj pregled je zaključno s rujnom 2013. godine. Znači da je utjecaj akcije samo na zadnjih 6 mjeseci 2012. i prvih 9 mjeseci 2013. godine.

kolicine

 

Menu