098 212 715 | 051 855 855mojotok@mojotok.info

Moje Jastrebarsko bez azbesta!

Post 274 of 326

Izuzetno dočekani i izuzetna posjećenost!

Radio Jaska nas je medijski pratila i izvještavala o našoj akciji kao i portal Jaska danas.

Grad Jastrebarsko je objavio na svojim stranicama najavu pod nazivom Moje Jastrebarsko bez azbesta!, a potom i izvještaj Održana prezentacija „Moje Jastrebarsko bez azbesta!“. koji donosimo u cijelosti:

“27.03.2014. Jučer je u Glazbenoj školi Jastrebarsko Udruga Moj otok održala je prezentaciju provedbe projekta zamjene azbestnih krovova i fasada pod nazivom „Moje Jastrebarsko bez azbesta!“.

Brojni sugrađani jučer su u Glazbenoj školi prisustvovali prezentaciji provedbe projekta zamjene azbestnih krovova i fasada pod nazivom „Moje Jastrebarsko bez azbesta!“. Ovom prilikom prije same prezentacije svi zainteresirani mogli su ispred Glazbene škole pregledati ponudu izlagača crjepova koji su ujedno i pokrovitelji Udruge Moj otok.

Udruga Moj otok ovime je proširila svoju kampanju uklanjanja i zamjene azbestnih krovova i na područje Grada Jastrebarskog pod nazivom „Moje Jastrebarsko bez azbesta!“. Ova akcija prije svega usmjerena je na aktivnosti upoznavanja i osvještavanja svih građana o štetnosti azbesta i potrebi njegovog uklanjanja iz životne okoline.

Na samoj prezentaciji ovog projekta sugrađani su mogli saznati i osvijestiti se o opasnom azbestnom otpadu i o njegovoj štetnosti na zdravlje ljudi i okoliša, a istovremeno saznali mogućnosti koje mogu iskoristiti prilikom njegove zamjene, postavljanja termičke izolacije, solarnih panela i kolektora, te rješavanja certifikacije energetske učinkovitosti objekta. Ovo je projekt koji razvija i društveno socijalnu komponentu radi pomoći socijalno najugroženijima koji nemaju sredstava za zamjenu krova i javnim objektima od društvenog značaja.

Ova ekološka akcija iznimno je uspješna i dobro prihvaćena u svim dijelovima Republike Hrvatske te se sada nastavlja i u Jastrebarskom, a preko Udruge Moj otok građani imaju mogućnost i mogli su vidjeti da se samom akcijom okrupnjava nabava i posao i time smanjuje cijena nabave i rada, stvara mogućnost za dobivanje sredstva iz Fonda za zaštitu okoliša, dolazi do više izgleda za priljev dodatnih sredstava iz EU fondova, osigurava pravilno zbrinjavanje tog ekološki opasnog otpada, uz državni poticaj od 2,10 kn/kg skinutog azbesta za ovlaštenog skupljača otpada, pridonosi očuvanju zdravlja (uklanjanje izvora malignih oboljenja) i stvara mogućnost subvencije postupka energetskog pregleda i izdavanja certifikata za energetsku učinkovitosti zgrada.

Predavanje je održao predsjednik Udruge Moj otok Nenad Maljković te su na njemu bili prisutni i ostali članovi Udruge Svjetlana Maljković i Valentina Banovac, te zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar koji je prije samog predavanja pozdravio sve prisutne te istaknuo važnost uklanjanja azbesta iz naše životne sredine, a važan korak u tome je i ova prezentacija koju je osigurao Grad Jastrebarsko.

Pokrovitelji akcije bili su Grad Jastrebarsko i tvrtka Vode Jastrebarsko d.o.o..”

 

DSC_0821

Menu