098 212 715 | 051 855 855mojotok@mojotok.info

Moj Gospić bez azbesta!

Post 228 of 326

Uz suradnju i podršku Ličko-senjske županije i pripadajućih gradova započeli smo akcije/kampanje “Moja Ličko-senjska županija bez azbesta!”. Prva u nizu je održana u Gradu Gospiću pod nazivom “Moj Gospić bez azbesta!”.

lika-online.com navodi: “GOSPIĆ – Hrvatska se od 2005. priključila skupini europskih država koje su se obvezale da će azbest ukloniti iz uporabe jer ovaj kancerogen izaziva azbestozu, bolest sličnu cirozi jetre. Grad Gospić se među prvima uključio u skupinu 40 hrvatskih gradova i općina koji se zalažu za uklanjanje azbestnih ploha s krovova kuća i gospodarskih objekata. Akcija „Moj Gospić bez azbesta“ okupila je sinoć u prepunoj dvorani Kulturno-informativnog centra građane, struku i predstavnike tvrtki koje se bave proizvodnjom i prodajom glinenog crijepa i limenih pokrova. Skup je otvorio Marko Martinović iz gradskog Odjela za komunalnu djelatnost, graditeljstvo i zaštitu okoliša, a nakon njega skup je pozdravio Nenad Maljković, predsjednik partnerske udruge „Moj otok“ iz Punta, koja na terenu provodi akcije uklanjanja azbesta.”, opširnije na linku http://www.lika-online.com/moj-gospic-bez-azbesta-2/ .

Zahvaljujemo domaćinima na izuzetnoj susretljivosti i pomoći, a kako je bilo možete vidjeti na linku “Moj Gospić bez azbesta!”.

 

Menu