098 212 715 | 051 855 855mojotok@mojotok.info

1. prvi zeleni filmski festival

Post 289 of 313

Udruga Moj otok će 02. listopada 2013. godine u 18.00 sati održati prezentaciju o zamjeni azbestnih krovova i fasada

Zeleni filmski festival je projekat udruge Ekološko socijalni forum – ESF koja ima za cilj promovirati održivi razvoj i sve one ideje i vrijednosti koje potiču zaštitu prirode uz čim veću socijalnu angažiranost. Smatramo da su filmski festivali jedan od najatraktivnijih načina kojim se može privući interes šire javnosti a time još jedanput skrenuti pažnja na probleme očuvanja prirode, socijalne pravde i razvoja demokracije.
Zeleni filmski festival – ZEFF je zamišljen kao festival filmova koji govore o temama koje se vežu uz zeleni način života. Zaštita okoliša, zdrava hrana, obnovljivi izvori energije, klimatske promjene, zaštita životinja, problem pitke vode, zbrinjavanje otpada, koncepti zelenih gradova i slične teme su u fokusu ovoga festivala.
Festival traje pet dana s tim da bi se nakon projekcija organizirali razgovori s relevantnim sugovornicima na teme koje su bliske prikazanim filmovima.
Time bi grad Rijeka u danima održavanja ZEFF-a postao centar zelenih tema ne samo u Hrvatskoj nego i na širem području. Ukoliko bi festival dobio na važnosti bilo bi moguće dobiti i svjetske sugovornike koji bi bili izuzetno zanimljivi i široj javnosti. Vremenom bi se na festivalu prikazivali najnoviji filmski naslovi koji obrađuju teme koje promovira Zeleni filmski festival. Moguće je i širenje festivala na druge gradove u Hrvatskoj (Zagreb, Split , Osjek).
Moto Zelenog filmskog festivala je “let’s make it green” pa zato učinimo sve što je u našoj moći da okolina u kojoj živimo postane ljepša, zdravija, sretnija i “zelenija”.

Osim navedenog je u Rijeci na tiskovnoj konferenciji predsjednik udruge Ekološko socijalni forum i organizator Zelenog filmskog festivala Aljoša Babić najavio 1. Zeleni festival koji će se održati od 1.-5. listopada. Uz predsjednika udruge na predstavljanju festivala su učestvovali i Sonja Šišić ravnateljica Javne ustanove Priroda, Ankica Dušević predsjednica pčelarske udruge Milutin Barač, gosp. Nenad Maljković iz udruge Moj otok, te Anita Hodak iz Prirodoslovnog muzeja Rijeka.
Na konferenciji je predstavljeno svih 8 filmova iz programa ZEFF-a te popratni programi i predavanja koja će se održati u sklopu festivala. Ulaz na sve projekcije i predavanja je besplatan a osim otvorenja koje će se održati u dvorani koncerna Agram (bivša Jugolinija) ostali dio programa se odvija u dvorani Transadrie.
Udruga Moj otok će 02. listopada 2013. godine u 18.00 sati održati prezentaciju o zamjeni azbestnih krovova i fasada.

Menu